Κωνσταντίνος Φραγκούλης, Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΦΩΣ: Να επιτραπεί ο εικονικός συμψηφισμός σε επίπεδο επικράτειας

You are currently viewing Κωνσταντίνος Φραγκούλης, Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΦΩΣ: Να επιτραπεί ο εικονικός συμψηφισμός σε επίπεδο επικράτειας

Στο πλαίσιο της «Ημέρας Πράσινων Επενδύσεων» που διοργάνωσε η πρωτοβουλία Α Energy και ειδικότερα της ενότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατατέθηκαν προτάσεις και από την πλευρά του Πανελλήνιου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης – ΠΑ.ΣΥ.ΦΩΣ.

Ειδικότερα, ο κ. Κωνσταντίνος Φραγκούλης, Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΦΩΣ, πρότεινε ο εικονικός συμψηφισμός να επεκταθεί σε επίπεδο επικράτειας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, ο εικονικός συμψηφισμός επιτρέπεται μόνο σε επίπεδο νομού. Η πρόταση του Συλλόγου είναι να επεκταθεί σε επίπεδο επικράτειας με ταυτόχρονη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Η σχετική πρόταση προκύπτει από τις παρακάτω διαπιστώσεις:

1. Τις οδηγίες της ευρωπαϊκής επιτροπής για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στις στέγες

2. Τις αποφάσεις της Ελληνικής πολιτείας – κυβέρνησης για την επιτάχυνση στην ανάπτυξη αυτοπαραγωγής μέσω οικιακών φωτοβολταϊκών στις στέγες.

3. Την απόφαση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ να ελευθερωθεί χώρος στους υποσταθμούς για οικιακά Φωτοβολταϊκά.

4. Την οικιστική γεωγραφία της Ελλάδος, όπου έχουμε εξοχικά σε οικισμούς και χωριά και πολυκατοικίες σε μικρές και μεγάλες πόλεις.

5. Την ανθρωπογεωγραφία, με το φαινόμενο, οικογένειες με μικρά παιδιά να μετακομίζουν σε μεγαλύτερα χωριά ή πόλεις.


Παρακολουθήστε εδώ το βίντεο της ομιλίας του κ. Κ. Φραγκούλη.

Για την παρουσίαση του ΠΑΣΥΦΩΣ σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη πατήστε εδώ.