2ο Επενδυτικό – Επιστημονικό Φόρουμ ”Ενεργειακή Αξιοποίηση Αποβλήτων, Βιομάζα, Βιομεθάνιο”

You are currently viewing 2ο Επενδυτικό – Επιστημονικό Φόρουμ ”Ενεργειακή Αξιοποίηση Αποβλήτων, Βιομάζα, Βιομεθάνιο”

Save the date: 11 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μαρούσι Πλάζα

Με επίκαιρα θέματα και συμμετοχή 25 διακεκριμένων ομιλητών πραγματοποιείται στις 11 Ιουλίου, το 2ο Επενδυτικό – Επιστημονικό Forum “Ενεργειακή Αξιοποίηση Αποβλήτων, Βιομάζα, Βιομεθάνιο“. 

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά τον Νοέμβριο 2022 και εξελίχθηκε σε θεσμό. 

Ένα φόρουμ κοντά στην αγορά 

Οι τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα ενεργειακής αξιοποίησης αποβλήτων, αλλά και το εξίσου επίκαιρο θέμα αξιοποίησης του βιομεθανίου, θα συζητηθούν αναλυτικά κατά τη διάρκεια και της φετινής εκδήλωσης που συγκεντρώνει και φέρνει κοντά όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα και την αυτοδιοίκηση.

Διοργάνωση – συνεργαζόμενοι φορείς 

Το φόρουμ διοργανώνεται από την Α Energy με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, με επιστημονικό εταίρο την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ΕΕΔΣΑ και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας – ΚΑΠΕ, καθώς και την ενεργό συμμετοχή όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων φορέων της αγοράς.
Στους συνεργαζόμενους φορείς περιλαμβάνονται ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων – ΣΕΠΑΝ, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου – ΕΣΠΑΒ (HABIO), η Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας – ΕΛΕΑΒΙΟΜ, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ και Bioenergy Europe.

Θέματα που θα συζητηθούν 

Στο πλαίσιο των εργασιών της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν ανάμεσα σε άλλα, τα πιο σημαντικά έργα διαχείρισης απορριμμάτων τα οποία προχωρούν, με έμφαση στις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων – ΜΕΑ Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στις ΜΕΑ Βορείου Ρόδου και Σαντορίνης κα.

Θα συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και προοπτικές στον τομέα της ενεργειακής αξιοποίησης αποβλήτων και τα άμεσα σχέδια της Πολιτείας για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι Μονάδες Ανάκτησης και Ανακύκλωσης

Ένα επίσης σημαντικό θέμα που θα συζητηθεί, είναι οι εξελίξεις και οι τρόποι χρηματοδότησης των Μονάδων Ανάκτησης και Ανακύκλωσης – ΜΑΑ, αλλά και των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων – ΜΕΒΑ (πορεία υλοποίησης, χρηματοδότηση, διαστασιολόγηση/σχεδιασμός κα.)

Το θεσμικό πλαίσιο για το Βιομεθάνιο 

Η δεύτερη ενότητα του συνεδρίου θα ασχοληθεί με το εξίσου επίκαιρο θέμα της αξιοποίησης του βιομεθανίου, τόσο στο πλαίσιο των στόχων για τα απορρίμματα, όσο και στο πλαίσιο των στόχων του ΕΣΕΚ για πράσινη ενέργεια. Αναλυτική αναφορά θα γίνει και στο επικείμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για το βιομεθάνιο. 

Οι ομιλητές της Πρώτης Ενότητας 

Την Πρώτη Ενότητα του συνεδρίου, θα ανοίξει ο κ. Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές της εκδήλωσης που θα τοποθετηθούν στην Πρώτη Ενότητα, περιλαμβάνονται οι κκ: Μιχάλης Γεράνης, Πρόεδρος ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Τσομπανίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ENVIROPLAN ΑΕ., Λένα Μπέλση, Πρόεδρος ΣΕΠΑΝ – Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων, Κωνσταντίνος Ψωμόπουλος, Τομεάρχης Κυκλικής Οικονομίας – Μέλος ΔΣ ΕΕΔΣΑ και καθηγητής ΠΑΔΑ, Παναγιώτης Γκουβούσης, Υπεύθυνος Λειτουργιών Έργων Επεξεργασίας Αποβλήτων ΗΛΕΚΤΩΡ, Ιωάννης Φραντζής, Σύμβουλος Περιβαλλοντικών Έργων, Μαρία Θεολόγη, Διευθύντρια Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΕ, Αλέξανδρος Υφαντής, Διευθυντής Ανάπτυξης Εναλλακτικών Καυσίμων & Πρώτων Υλών Τομέας Ελλάδος ΤΙΤΑΝ ΑΕ, Βασίλης Βυζηργιαννάκης, Μέλος ΔΣ ΕΕΔΣΑ – Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τομεάρχης για θέματα Βιομηχανικής Συμβίωσης, Ιωάννης Λιάσης, Δήμαρχος Αμυνταίου και Πρόεδρος ΔΕΤΕΠΑ, και εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης του Τομέα Περιβάλλοντος ΕΥΔ/ΕΠ – ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Aναμένονται επίσης χαιρετισμοί εκ μέρους Περιφερειών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Οι ομιλητές της Δεύτερης Ενότητας

Την Δεύτερη Ενότητα του φόρουμ θα ανοίξει ο κ. Δημήτριος Καρδοματέας, Πρόεδρος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής ΚΑΠΕ. Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές που θα τοποθετηθούν στην Δεύτερη Ενότητα, περιλαμβάνονται οι κκ: Χρήστος Ζαφείρης, Υπεύθυνος Δέσμης Έργων Βιοαερίου και Βιομεθανίου στο Τμήμα Βιομάζας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – ΚΑΠΕ, Αναστάσιος Τόσιος, Διευθυντής Στρατηγικής και Ανανεώσιμων Αερίων Enaon, Αλέξανδρος Υφαντής, Πρόεδρος ΕΣΠΑΒ, Σέβη Σαξιώνη, Deputy Project Manager στο έργο βιομεθανίου ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε., Γεώργιος Πανούσης, Υπεύθυνος Λειτουργιών Ενεργειακών Έργων ΗΛΕΚΤΩΡ, Ευαγγελία Τσουκαλίδου, PMO Biomethane Pilot Project Senior Manager ΔΕΣΦΑ, Αλέξανδρος Λαγάκος, Διευθύνων Σύμβουλος Blue Grid και επικεφαλής της Molgas Energy Holding για Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη, Οδυσσέας Ρηγόπουλος, Διευθυντής Ανατολικής Ευρώπης Heygaz Biomethane S.L., Παναγιώτης Γραμμέλης, Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΤΑ / ΙΔΕΠ, Ελένη Μπαϊράμη, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ECO HELLAS, Νίκος Δαμάτης, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης Βιομάζας – ΕΛΕΑΒΙΟΜ, Μανώλης Καραμπίνης, Διευθυντής Επιχειρηματικής ανάπτυξης, Bioenergy Europe.

Οι συντονιστές

Τον συντονισμό και τα εισαγωγικά σχόλια στις επίκαιρες ενότητες του φόρουμ θα κάνουν οι κκ: Γιώργος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος ΕΕΔΣΑ, Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης, Financial Advisory Partner Deloitte Greece, Σπύρος Παπαευθυμίου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πρόεδρος HAEE, Μαρία Λοϊζίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ και Πρόεδρος ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ (Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων), Κωνσταντίνος Μουστάκας, Γενικός Γραμματέας ΕΕΔΣΑ και Άντα Σεϊμανίδη, Επιστημονική Συντονίστρια της Α Energy και του ΣΔΙT FORUM.

Χορηγοί – Υποστηρικτές

Χορηγοί του φόρουμ είναι ο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και η ΗΛΕΚΤΩΡ. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι η Deloitte Greece και η ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Παρακολούθηση συνεδρίου

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες και να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτήν την μοναδική συνάντηση επικοινωνήστε στα ακόλουθα σημεία:

Email: office@aenergy.gr , Tηλέφωνα: 210 6912183, 6974904165 (κυρίες Τζουμάρα και Βούλγαρη).