Πράσινες επενδύσεις: Μία γνώμη από τον καθημερινό άνθρωπο

You are currently viewing Πράσινες επενδύσεις: Μία γνώμη από τον καθημερινό άνθρωπο

Οι πράσινες επενδύσεις είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Όχι πάντα με θετικό πρόσημο. Στην επιχειρηματική Πρωτοβουλία Α Energy, είμαστε πάντα σε αναζήτηση της σχέσης του καθημερινού ανθρώπου με τις επενδύσεις αυτής της κατηγορίας. Πιστεύουμε, ότι η ανάδειξη διαφορετικών απόψεων πάνω σε αυτό το θέμα είναι απόλυτα χρήσιμη, ώστε η πολιτεία να συνθέτει τις καλύτερες από αυτές και να διευκολύνεται σε σωστές αποφάσεις. Άλλωστε, σε ένα τόσο κρίσιμο σταυροδρόμι για την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα, όπως το σημερινό, οιοσδήποτε σχεδιασμός επενδύσεων δεν θα έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αν η χρησιμότητα τους δεν γίνει αντιληπτή. Και φυσικά, αν αυτές δεν έχουν επιλεγεί με κριτήρια σεβασμού και ανταποδοτικότητας προς τις τοπικές κοινωνίες.

Ιστορικές ευκαιρίες που αφορούν όλους

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας: Το διάστημα 2021-2030 θα απαιτηθούν ετήσιες επενδύσεις ύψους €8,5 δις, κυρίως για ανάπτυξη και αποθήκευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αναβάθμιση δικτύων και βελτίωση ενεργειακής απόδοσης. Το διάστημα 2030-2050, θα απαιτηθούν €10,6 δις ετησίως, με σημαντικό αποδέκτη τον κλάδο των μεταφορών. Να λοιπόν γιατί οι ιστορικές αυτές ευκαιρίες της πράσινης μετάβασης αφορούν όλους μας και πρέπει να αξιοποιηθούν…

Περιμένουμε τις απόψεις σας για τις πράσινες επενδύσεις

Σε όλες μας τις δραστηριότητες, εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβάνουμε πάντα τη διαφορετική άποψη. Την ακούμε, εφόσον διατυπώνεται κόσμια, τη σεβόμαστε και θεωρούμε ότι βοηθά πάντα στην μεγαλύτερη εικόνα. Η ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών απόψεων είναι άλλωστε πηγή πολιτισμού και σεβασμού προς τους συμπολίτες μας. Εδώ λοιπόν, δημοσιεύουμε απόψεις για τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές επενδύσεις, αλλά και συνολικότερα για την «πράσινη» ανάπτυξη. Αυτές, περιλαμβάνουν:

• Πρωτότυπα άρθρα διατυπωμένα από τη συντακτική και την επιστημονική ομάδα της Α Energy.
• Πρωτότυπα επίσης άρθρα μελών του ευρύτερου επιχειρηματικού δικτύου του φόρουμ του δημόσιου τομέα, της αυτοδιοίκησης , εργαζόμενων ή και απλών πολιτών.
• Τέλος, δημοσιεύουμε και απόψεις που έχουν δημόσια διατυπωθεί, με αναφορά πάντα της πηγής και έναν σύντομο προλογισμό από μας.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να δημοσιεύσετε τις απόψεις σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Να θυμάστε ότι σε μία κοινωνία και οικονομία που θέλει να αναπτυχθεί, κάθε γνώμη μετρά. Kαι επίσης ότι κάθε πραγματικά χρήσιμο έργο που δεν γίνεται, είναι απώλεια για την ίδια την κοινωνία.