Το ενεργειακό κόστος, στο επίκεντρο της επίσκεψης του βουλευτή Χρήστου Καπετάνου στην Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας

You are currently viewing Το ενεργειακό κόστος, στο επίκεντρο της επίσκεψης του βουλευτή Χρήστου Καπετάνου στην Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας

Η ΕΕΒΙΠΕΛ, αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας, πλην όμως μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια

Το ενεργειακό κόστος στις βιομηχανίες της Λάρισας, το οποίο απειλεί την ανταγωνιστικότητά τους, ήταν στο επίκεντρο της επίσκεψης του βουλευτή Χρήστου Καπετάνου στην Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας.

Η συνάντηση, έλαβε χώρα στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας και κατά τη διάρκεια αυτής, συζητήθηκε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ενεργειακό κόστος, το οποίο, ειδικά για ορισμένες παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις είναι τεράστιο, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και να συνεχίσουν απρόσωπτα την ομαλή τους λειτουργία.

Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν ο βουλευτής κ. Χρήστος Καπετάνος και οι συνεργάτες του κύριοι Κωνσταντίνος Βλαχούλης και Ευάγγελος Κόρδας, ενώ εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Γκάγκος (Hellas Stones), ο Γενικός Γραμματέας κ. Αλκιβιάδης Ζιάκας (ΛΑ.Β.Υ.Σ Α.Β.Ε.Ε), ο Ταμίας κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος (ΑΒΓΟ ΑΒΕΕ) και το μέλος κ. Αλέξανδρος Ζιάκας (ΑΛ.ΖΙΑΚΑΣ – ΕΛ.ΖΙΑΚΑ).

Υπενθυμίζεται, ότι η Ένωση Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Λάρισας (ΕΕΒΙΠΕΛ), μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης, των περίπου 50 εγκατεστημένων στη ΒΙΠΕ επιχειρήσεων, αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας, που αποτελεί, ουσιαστικά, μονόδρομο, σε μια συλλογική, πλέον προσπάθεια, από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατό η πολιτεία να ανταποκριθεί στα αιτήματα πολλών επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ να βρεθεί «χώρος» στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ για να υλοποιήσουν κατά μόνας επενδύσεις (κυρίως σε φ/β στις στέγες τους).

Στόχος των επιχειρήσεων, δεν είναι η πώληση, αλλά η αυτοπαραραγωγή- αυτοκατανάλωση, δηλαδή να καταναλώνουν οι ίδιες το ρεύμα που θα παράγουν. Μέχρι στιγμής όμως αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια, τα οποία όπως τονίζουν ελπίζουν ότι θα ξεπεράσουν.

Περισσότερα για την Ενεργειακή Κοινότητα της Λάρισας