Την ενεργειακή της αυτονομία κατακτά η KLEFER μέσω Ταμείου Ανάκαμψης – Alpha Bank

You are currently viewing Την ενεργειακή της αυτονομία κατακτά η KLEFER μέσω Ταμείου Ανάκαμψης – Alpha Bank

Υπογράφηκε επενδυτικό σχέδιο 4,2 εκ ευρώ για την εγκατεστημένη εταιρεία στη ΒΙΠΕ Κιλκίς

Την ενεργειακή της αυτονομία και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος κατακτά η KLEFER, μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και Alpha Bank. Για την εγκατεστημένη στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, εταιρεία, υπογράφηκε σύμβαση χρηματοδότησης επενδυτικού σχεδίου 4,2 εκ ευρώ. Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας,ύψους Ευρώ 4,2 εκατ., θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους Ευρώ 3,3 εκατ., με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 80% του κόστους του επενδυτικού προγράμματος.

“Tζακ-ποτ» για την KLEFER Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής πορτών ανελκυστήρων από το 1999, σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, στο Βιομηχανικό Πάρκο του Κιλκίς και παράγει αυτόματες, ημιαυτόματες και αναδιπλούμενες πόρτες θαλάμου για οικιακούς, εμπορικούς, βιομηχανικούς και άλλους ανελκυστήρες: Με την υπογραφείσα σύμβαση, επιτυγχάνει το στόχο της για αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας κυρίως όμως της εξοικονόμησης του ενεργειακού κόστους, όπως τόνισε με την ευκαιρία υπογραφής της χρηματοδοτρικής σύμβασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου KLEEMANN, κ. Νικόλαος Κουκούντζος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου KLEEMANN, κ. Νικόλαος Κουκούντζος. η KLEFER
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου KLEEMANN, κ. Νικόλαος Κουκούντζος.

Φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ισχύος 349,3 KWh

Σημειώνεται ότι, η KLEFER Α.Ε είναι θυγατρική του Ομίλου KLEEMANN, ενός από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ανελκυστήρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά με πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες, τοπική παρουσία σε σημαντικές αγορές, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και τοπική παραγωγή, εκτός από την Ελλάδα, στη Σερβία και στην Κίνα.

Η χρηματοδότηση αφορά στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για αυτοματοποίηση και περαιτέρω ψηφιοποίηση της γραμμής παραγωγής θυρών ανελκυστήρων στο Κιλκίς καθώς και στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής ισχύος 349,3 KWh.

Ν. Μαντζούφας: Το Ταμείο Ανάκαμψης στηρίζει τη βιομηχανία

Στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής της χρηματοδότησης, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Νίκος Μαντζούφας, ανέφερε ότι το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης στηρίζει ενεργά την ελληνική βιομηχανία και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Από τη δική του πλευρά, ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, κ. Γιάννης Εμίρης, επεσήμανε ότι η σημαντική στροφή των ελληνικών επιχειρήσεων στις επενδύσεις, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των δομών τους, αποτελεί ισχυρή ένδειξη των θετικών προοπτικών που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία. Η KLEFER αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση επιχείρησης που είδε τις προκλήσεις της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης ως ευκαιρίες προκειμένου να εξελιχθεί περαιτέρω και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.