Σε τροχιά υλοποίησης το πρώτο πλοίο υδρογόνου

You are currently viewing Σε τροχιά υλοποίησης το πρώτο πλοίο υδρογόνου

Η Linde ξεκινά την προμήθεια του πρώτου πλοίου υδρογόνου

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το πρώτο επιχειρησιακό πλοίο υδρογόνου στον κόσμο για αυτοκίνητα και επιβάτες στη Νορβηγία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Linde.

Η Linde προμηθεύει την εταιρεία οχηματαγωγών Norled με καθαρό υδρογόνο για το MF Hydra που λειτουργεί με κυψέλες καυσίμου. Πέρα από την παροχή καθαρού υγρού υδρογόνου, η Linde ανέπτυξε, σχεδίασε και εγκατέστησε το σύστημα ελέγχου-διαχείρισης καυσίμου, τη χερσαία εγκατάσταση ανεφοδιασμού φορτηγών σε πλοίο, ενσωματωμένη δεξαμενή αποθήκευσης και εξοπλισμό επεξεργασίας καυσίμου. Το πλοίο ολοκλήρωσε τις θαλάσσιες δοκιμές και ξεκίνησε τις εμπορικές του εργασίες.

«Το υδρογόνο ξεκινά την επίτευξη απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές στις μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο – κυρίως στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων όπως στα τρένα και τα φορτηγά», δήλωσε ο Armando Botello, Πρόεδρος της Περιφέρειας Βόρειας Ευρώπης της Linde. «Είμαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε με τη Norled στο πρώτο έργο παγκοσμίως για την ασφαλή παροχή καθαρού υδρογόνου στον θαλάσσιο τομέα, ένα βήμα προς τη μετάβαση σε καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον».

«Η Norled και οι εταίροι μας πρωτοστατούν σε μια αλλαγή στον ναυτιλιακό τομέα», δήλωσε η Heidi Wolden, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Norled. «Το υγρό υδρογόνο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως καύσιμο μηδενικών εκπομπών για τη ναυτιλία και ανυπομονούμε να δούμε τη χρήση αυτής της τεχνολογίας να αναπτύσσεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο».

Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες βιομηχανικών αερίων και εφαρμογών στον κόσμο, η Linde διαδραματίζει βασικό ρόλο στη μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια. Η εταιρεία βοηθά ενεργά τους πελάτες της να απανθρακοποιήσουν τις δραστηριότητές τους με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες υδρογόνου, μέσω παγκόσμιας κλάσης εφαρμογών, βασικών συμμαχιών και εγχειρημάτων, και αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία και υποδομή της. Η Linde υλοποιεί έργα καθαρού υδρογόνου σε μια σειρά εφαρμογών και βιομηχανιών και αναπτύσσει τις εφαρμογές υδρογόνου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του.

Σχετικά με τη Linde:

Η Linde είναι μια κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία βιομηχανικών αερίων και εφαρμογών με πωλήσεις $33 billion το 2022. Υλοποιούμε την αποστολή μας να κάνουμε τον κόσμο μας πιο παραγωγικό κάθε μέρα παρέχοντας υψηλής ποιότητας λύσεις, τεχνολογίες και υπηρεσίες που κάνουν τους πελάτες μας πιο επιτυχημένους και βοηθούν στη βιωσιμότητα και την προστασία του πλανήτη μας.

Η εταιρεία εξυπηρετεί πληθώρα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των χημικών και της ενέργειας, των τροφίμων και ποτών, των ηλεκτρονικών, της υγειονομικής περίθαλψης, της κατασκευής, της μεταλλουργίας και της εξόρυξης. Τα βιομηχανικά αέρια και η τεχνολογία της Linde χρησιμοποιούνται σε αμέτρητες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής καθαρού υδρογόνου και συστημάτων δέσμευσης άνθρακα κρίσιμης σημασίας για την ενεργειακή μετάβαση, ιατρικού οξυγόνου που σώζει ζωές και υψηλής καθαρότητας αερίων για την κατασκευή ηλεκτρονικών. Η Linde παρέχει επίσης υπερσύγχρονες λύσεις, κατά τη χρήση των αερίων, υποστηρίζοντας τη διεύρυνση εργασιών των πελατών, τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών.