Σημαντικά κίνητρα για την πράσινη βιομηχανία με το πρόγραμμα Produce e–green

You are currently viewing Σημαντικά κίνητρα για την πράσινη βιομηχανία με το πρόγραμμα Produce e–green

Μέσω Ταμείου Ανάκαμψης επιδοτούνται προϊόντα ηλεκτροκίνησης – ΑΠΕ

Σημαντικά κίνητρα για την ανάπτυξη πράσινης βιομηχανίας στην Ελλάδα, προσφέρει το πρόγραμμα Produce e-green. Με έμφαση στην αλυσίδα προϊόντων της ηλεκτροκίνησης και των ΑΠΕ, το πρόγραμμα, ανοίγει για την υποβολή προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους στο τέλος Μαϊου.

Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα τέτοιου είδους που υλοποιείται στη χώρα, με την αξιοποίηση ενός κονδυλίου ύψους 200 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το είχε εξαγγείλλει προ μηνός, ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας και το επιβεβαίωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άρης Σκέρτσος.

Το πρόγραμμα επιδοτεί αποκλειστικά παραγωγικές μονάδες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην πράσινη βιομηχανία με αιχμή την αλυσίδα προϊόντων της ηλεκτροκίνησης και των ΑΠΕ. Όσοι συμμετάσχουν θα μπορούν να επιδοτηθούν για το σύνολο της επένδυσης τους προκειμένου να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα, φορτιστές, μπαταρίες, να ανακυκλώνουν μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, να παράγουν φωτοβολταϊκά panels ή μέρη ανεμογεννήτριας.

Επιπλέον, επιδοτούνται επιχειρήσεις που θα παράγουν προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας όπως αντλίες θερμότητας, ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες. Η σχετική πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων, ανοίγει στις 30 Μαΐου.