ΥΠΕΝ: Έρχεται η σειρά για τρία προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για επιχειρήσεις, προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ

You are currently viewing ΥΠΕΝ: Έρχεται η σειρά για τρία προγράμματα  εξοικονόμησης ενέργειας για επιχειρήσεις, προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ

“Εξοικονομώ Επιχειρώ” – “Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις” – “Φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης για Επιχειρήσεις”, τα τρία νέα προγράμματα του ΥΠΕΝ

Έρχεται η σειρά για τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για επιχειρήσεις που προτεοιμάζει το ΥΠΕΝ. Τα τρία προγράμματα που «βγαίνουν», συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ, είναι: «Εξοικονομώ Επιχειρώ” – “Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις” – “Φωτοβολταϊκάκα συστήματα αποθήκευσης για Επιχειρήσεις”.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου «η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ». Γι΄αυτό και το ΥΠΕΝ τα τελευταία χρόνια έχει δώσει τόση μεγάλη βαρύτητα στα προγράμματα εξοικονόμησης και ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων. Μετά από τα προγράμματα που απευθύνθηκαν στα νοικοκυριά και σε ειδικές ομάδες, όπως οι νέοι, σειρά έχουν οι επιχειρήσεις.

Μέχρι το τέλος του έτους το ΥΠΕΝ προγραμματίζει να βγάλει τρία προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το “Εξοικονομώ Επιχειρώ” για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων των επιχειρήσεων, το “Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις” για την αντικατάσταση του παλαιού και ενεργοβόρου εξοπλισμού και το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης για Επιχειρήσεις”, που θα δώσει τη δυνατότητα σε εταιρείες και βιομηχανίες να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν και να μειώσουν ορατά το ενεργειακό κόστος.

Οι πρωτοβουλίες αυτές υπηρετούν τον στόχο για την ενεργειακή μετάβαση σε μια οικονομία που θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, η οποία θα προέρχεται κυρίως από ανανεώσιμες πηγές.

Πηγή: Δήλωση κας Σδούκου στο ΑΠΕ-ΜΕΠΕ.