Γιάννης Ανδρουλάκης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου

You are currently viewing Γιάννης Ανδρουλάκης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου

Η αποκατάσταση των καμένων και η Εξοικονόμηση Ενέργειας Αυτοπαραγωγή στους Δήμους είναι προτεραιότητες του νέου προέδρου

Ο Γιάννης Ανδρουλάκης, δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Κρήτη και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες ευρωεκλογές, είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου στη θέση του Στάθη Σταθόπουλου, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Δασών στο ΥΠΕΝ.

Η αποκατάσταση των περιοχών και δασών που καταστράφηκαν εφέτος από τις πυρκαγιές, αλλά και η Εξοικονόμηση Ενέργειας – Αυτοπαραγωγή στους Δήμους, αποτελούν προτεραιότητες του νέου προέδρου, ο οποίος πάντα αναφέρεται στον φιλόδοξο στόχο της κλιματικής ουδετερότητας για τις ελληνικές πόλεις.

Από το 2020 μέχρι πρότινος, ο κ. Ανδρουλάκης θήτευσε ως διοικητής της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Οδικών Τελών και Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Οδικού Δικτύου του Υπουργείου Υποδομών. Μαχόμενος δικηγόρος από το 1993, έχει επίσης διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Κτηματολογίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης εργαστεί στο project του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), που σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο εν εξελίξει στην επικράτεια.

Η τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη στο Πράσινο Ταμείο, έγινε με εισήγηση του υπουργού ΠΕΝ Θόδωρου Σκυλακάκη και εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή ακροάσεων της Βουλής.