Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα: Με διακεκριμένες παρουσίες και ομιλητές από όλη την Ελλάδα

You are currently viewing Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα: Με διακεκριμένες παρουσίες και ομιλητές από όλη την Ελλάδα

Το A Energy, ως Χορηγός Επικοινωνίας, σας μεταφέρει τα σημαντικότερα γεγονότα του συνεδρίου. Σύντομα στο site μας θα είναι διαθέσιμα και τα αναλυτικά συμπεράσματα της εκδήλωσης

Με διακεκριμένες παρουσίες και ομιλητές από ολόκληρο το πολιτικό και επιχειρηματικό φάσμα πραγματοποιήθηκε στις 19-20 Απριλίου στην Αθήνα, το Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών. Το συνέδριο κατέληξε σε εποικοδομητικές προτάσεις, τόσο για τα υφιστάμενα, όσο και για τα νέα Επιχειρηματικά Πάρκα στη χώρα μας.

Παράλληλα, έδωσε τη δυνατότητα στους πρωταγωνιστές των Πάρκων, τις 2000 δηλαδή εγκατεστημένες επιχειρήσεις σε Βιομηχανικές Περιοχές, να εκπροσωπηθούν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιπλέον να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους.

Ο λόγος στους πρωταγωνιστές των Πάρκων

Το διήμερο διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών – ΠΑΣΕΒΙΠΕ και τα μέλη του, που είναι είτε Φορείς Διαχείρισης είτε τοπικοί σύνδεσμοι επιχειρήσεων των ακόλουθων Βιομηχανικών Πάρκων: Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου, Δράμας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Λαμίας, Λάρισας, Πρέβεζας, Σερρών, Σχιστού και Τρίπολης. Ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν και οι ακόλουθοι θεσμικοί, επιχειρηματικοί και επιστημονικοί φορείς: Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), Σύνδεσμος Βιομηχανιών & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ), Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) και πολλά επιμελητήρια.

Πολιτεία – Κόμματα – Επιμελητήρια

Από τους χαιρετισμούς κυβέρνησης – κομμάτων, τις τοποθετήσεις των διακεκριμένων ομιλητών, αλλά και τις παρουσιάσεις, προέκυψε η σημασία που αποδίδεται πανελλαδικά στην ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Πάρκων παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε εκ μέρους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Εκ μέρους των κομμάτων απηύθυναν χαιρετισμό οι κκ Νίκος Παππάς, Τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Νικητιάδης, Υπεύθυνος Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και Αλέξης Χαρίτσης, Πρόεδρος της ΚΟ της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Εκ μέρους του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ κ. Πέτρος Μαντάς, ενώ εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, η κυρία Άντα Σεϊμανίδη, αναφέρθηκε σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της πρώτης πανελλήνιας συνάντησης των Πάρκων που καθιερώνεται πλέον και ως θεσμός. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, έδωσε το δικό της στίγμα δια στόματος του γενικού της γραμματέα κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος, εκπροσωπήθηκε από τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, απευθυνόμενα σε ένα κοινό με αθρόα συμμετοχή και άμεσο ενδιαφέρον για τα θέματα αναφοράς.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΕΒΙΠΕ
Τ: 210 6912 183 & 210 6912 505 K: 697 8373 031 & 697 4904 165
Email: press.pasevipe@gmail.com LinkedIn: www.linkedin.com/company/pasevipe/