Στέλιος Αγγελούδης: Η διαδρομή από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης

You are currently viewing Στέλιος Αγγελούδης: Η διαδρομή από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης

Ιδρυτής του πρώτου Ολυμπιακού Μουσείου, ο Στέλιος Αγγελούδης έχει θητεύσει σε θέσεις αιχμής στους τομείς του αθλητισμού και των υποδομών

Ο Στέλιος Αγγελούδης, νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έχει διανύσει μια μεγάλη διαδρομή από το 2001, οπότε και ξεκίνησε να συμμετέχει ενεργά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μέχρι σήμερα που κατέκτησε τον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης. Εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ιδρυτής ανάμεσα σε άλλα του πρώτου Ολυμπιακού Μουσείου, ο Στέλιος Αγγελούδης έχει θητεύσει σε θέσεις αιχμής τόσο στους τομείς του αθλητισμού όσο και των υποδομών.

Ο κ. Αγγελούδης, ο οποίος την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών είχε τερματίσει δεύτερος με 25,74% στον β’ γύρο των εκλογών, κατάφερε να εκλεγεί με συντριπτικό ποσοστό 67,33%, έναντι 32,67% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ιδού και το βιογραφικό του: Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε στην Άνω Πόλη. Σπούδασε Νομικά και άσκησε για πολλά χρόνια δικηγορία. Έχει υπηρετήσει ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Διετέλεσε για δέκα χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, ενώ από το 2001 συμμετέχει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος. Ίδρυσε και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ συμμετείχε ως εντεταλμένος σύμβουλος στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Δημιούργησε το Ολυμπιακό Μουσείο, το πρώτο του είδους στη χώρα, το οποίο ανήκει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πρόεδρος στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του σημείωμα, η θητεία του στο λιμάνι «συνδέθηκε με δύο πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Το άνοιγμα του λιμανιού στην πόλη με την ανάπλαση της πρώτης προβλήτας και την είσοδο του λιμανιού και της Θεσσαλονίκης στους προορισμούς του τουρισμού κρουαζιέρας».

Με την ολοκλήρωση της θητείας του στο λιμάνι, επέστρεψε στα δικηγορικά του καθήκοντα, καθώς και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Αλλάξαμε σελίδα, γράφουμε ιστορία, όλοι μαζί, για μια καλύτερη καθημερινότητα. Δεν περισσεύει κανείς. Για τη Θεσσαλονίκη που μας ενώνει. Είναι η ώρα της δουλειάς», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης σήμερα αμέσως μετά την εκλογική νίκη του.