Γιάννης Μώραλης: Xρειαζόμαστε ειδικές ρυθμίσεις για τα φωτοβολταϊκά στα σχολεία

You are currently viewing Γιάννης Μώραλης: Xρειαζόμαστε ειδικές ρυθμίσεις για τα φωτοβολταϊκά στα σχολεία

Την μεγάλη γραφειοκρατία για επενδύσεις ΑΠΕ στο Δήμο Πειραιά, τόνισε ο Δήμαρχος της πόλης

Χρειαζόμαστε ειδικές ρυθμίσεις για τα φωτοβολταϊκά, τόνισε στον δικό του χαιρετισμό
στο επιχειρηματικό Φόρουμ, με θέμα «Επενδύοντας στα Φωτοβολταϊκά: αυτοπαραγωγή – εμπόριο -μεταποίηση – χρηματοδότηση», ο Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά. Για να προσθέσει ότι, ενώ ο Δήμος Πειραιά, ως ένας από τους πλέον πυκνοκατοικημένους Δήμους της Ελλάδας, έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες αξιοποίησης των ΑΠΕ και ειδικότερα των φωτοβολταϊκών, για μείωση του ενεργειακού κόστους και ανακούφιση των φτωχών νοικοκυριών, προσέκρουσε πάντα σε γραφειοκρατικά εμπόδια.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην ανάγκη τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στη στέγη σχολικών κτιρίων, επεσήμανε ότι πρέπει θα πρέπει να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για τους Δήμους, που έχουν μεν στην ευθύνη τους τις σχολικές μονάδες, αλλά όχι και την ιδιοκτησία τους, προκειμένου να μπορούν να αξιοποιήσουν τις ΑΠΕ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του για την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργειακής αυτονομίας στους Δήμους και περιορισμού ενός κόστους που συνεχώς μεγαλώνει, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης των Ενεργειακών Κοινοτήτων και στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η ανάγκη υπάρχει και οι οι τεχνολογίες και το άμεσο ενδιαφέρον.

Προσέθεσε επίσης ότι κατανοεί και τον σχετικό προβληματισμό των παραγωγικών τάξεων σε μία πόλη όπως ο Πειραιάς, που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη επιχειρηματική κοινότητα και γι΄αυτό θα πρέπει άμεσα να δοθεί η δυνατότητα στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις να επενδύσουν περισσότερο στις ΑΠΕ, είτε κατά μόνας, είτε σε συνεργασία μεταξύ τους.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, συνδιοργάνωσαν το ΕΒΕΠ, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς και το επενδυτικό φόρουμ Α Εnergy και την παρακολούθησαν περίπου 240 επιχειρήσεις, στελέχη της αγοράς και άμεσα ενδιαφερόμενοι.