Στην ΒΙΠΕ Κρήτης ο καλύτερος Σταθμού Βιοαερίου διεθνώς: Βραβείο για την ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ

You are currently viewing Στην ΒΙΠΕ Κρήτης ο καλύτερος Σταθμού Βιοαερίου διεθνώς: Βραβείο για την ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ
Από την ΒΙΠΕ Κρήτης στο Μπέρμιγχαμ: Τη διεθνή βράβευση της ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ παρέλαβε ο κ. Υφαντής.

Ακόμα και χωρίς θεσμικό πλαίσιο, οι ελληνικές εταιρείες βιοαερίου διαπρέπουν

Στην ΒΙΠΕ Κρήτης βρίσκεται ο καλύτερος Σταθμού Βιοαερίου διεθνώς: Ακόμα και χωρίς το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την παραπέρα ανάπτυξή τους, οι ελληνικές εταιρείες βιοαερίου διαπρέπουν: Προ ελαχίστων ημερών, η ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ, θυγατρική του ομίλου SYCHEM έλαβε το Διεθνές Βραβείο του καλύτερου Σταθμού Βιοαερίου ισχύος μέχρι 1 MW για τον σταθμό της, στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, τιμώντας ταυτόχρονα και μία από τις πιο ανεπτυγμένες ΒΙΠΕ στην Ελλάδα.

Η απονομή, έγινε στο Birmingham της Αγγλίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιοαερίου World Biogas Εxpo. Τα βραβεία AD & Biogas Industry Awards 2023 θεωρούνται τα κορυφαία στην βιομηχανία του Βιοαερίου και οργανώνονται κάθε χρόνο από την Παγκόσμια Ένωση Βιοαερίου (World Biogas Association).

Ο σταθμός, αναγνωρίστηκε για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του και τις καινοτόμες τεχνολογίες του ως πρότυπη μονάδα βιοαερίου στο 1 MW. Το βραβείο, παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής.

Καινοτόμες τεχνολογίες στην επεξεργασία του υγρού χωνεμένου υπολείμματος

Τον Σταθμό Βιοαερίου στην Κρήτη έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει εξολοκλήρου η SYCHEM εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες στην επεξεργασία και αξιοποίηση του υγρού χωνεμένου υπολείμματος, την απόσμηση, αλλά και την δυνατότητα κλειστής και αυτόματης παραλαβής πάσης φύσης οργανικών υπολειμμάτων από ληγμένα συσκευασμένα τρόφιμα μέχρι απόβλητα σφαγείων και τυροκομείων. Η SYCHEM, επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη των τεχνολογιών αυτών, με την πιλοτική εφαρμογή τους στον Σταθμό Βιοαερίου, καθώς και την συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα με σκοπό την μελλοντική εμπορική αξιοποίηση της τεχνογνωσίας αυτής με την κατασκευή και εξαγωγή εξειδικευμένων συστημάτων για την βιομηχανία του Βιοαερίου.

Πρόσφατα ξεκίνησε και η εμπορική διάθεση του προϊόντος BIOSFER το οποίο είναι ένα πρωτοποριακό συμπυκνωμένο, παστεριωμένο και σταθεροποιημένο λίπασμα από το υγρό χωνεμένο υπόλειμμα. Πλούσιο σε αμινοξέα, λειτουργεί ως ένα εξαιρετικά ισχυρό βιολογικό λίπασμα ολικής θρέψης. Η απόδοση του έχει επιβεβαιωθεί από εκτεταμένες δοκιμές σε καλλιέργειες 3 ετών.

Η συμμετοχή της ΒΙΟΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ήταν η μοναδική από την Ελλάδα, ενώ παραμένει ως η πρώτη και μοναδική ελληνική εταιρεία που διακρίθηκε στην ιστορία των διεθνών αυτών βραβείων σε συνέχεια και της βράβευσης της το 2019.

Περισσότερα για την εκδήλωση: AD and Biogas Industry Awards 2023

Όπως όμως είχε αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου SYCHEM, Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής, στο ετήσιο συνέδριο για την Ενεργειακή Αξιοποίηση Απορριμμάτων – Βιομάζας της Α Εnergy, οι επιχειρήσεις του βιοαερίου στην Ελλάδα, προπορεύονται των εξελίξεων, χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που θα τις βοηθήσει να αναπτυχθούν.

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Α. Υφαντή από το συνέδριο Ενεργειακής Αξιοποίησης της A Energy.

Σε ότι αφορά την Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, σύμφωνα με την εκτίμηση του Προέδρου της κ. Λευτέρη Αντωνακάκη, έχει εξελιχθεί, παρά τις αντιξοότητες και την χρόνια έλλειψη υποδομών που αντιμετωπίζουν οι οργανωμένες επιχειρηματικές περιοχές στην Ελλάδα, σε ένα πραγματικό φυτώριο βιομηχανικής καινοτομίας και έρευνας.