BIG SOLAR: Ευνοημένη από την αυξημένη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων – Αυξήθηκε κατά 15% ο τζίρος της και τα κέρδη προ φόρων κατά το 2022

You are currently viewing BIG SOLAR: Ευνοημένη από την αυξημένη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων – Αυξήθηκε κατά 15% ο τζίρος της και τα κέρδη προ φόρων κατά το 2022

Η BIG SOLAR έχει εγκαταστήσει συνολικά εξοπλισμό ισχύος άνω των 600MW, σε φωτοβολταϊκά στέγης ή εδάφους

Ευνοημένη από την αυξημένη ζήτηση εξοπλισμού φωτοβολταϊκών συστημάτων τα τελευταία χρόνια είναι η BIG SOLAR. Ο τζίρος της το 2022 κατέγραψε αύξηση 15%, ενώ αντίστοιχη ήταν και η αύξηση και των προ φόρων κερδών της.

Από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και διανομής βασικού εξοπλισμού φωτοβολταϊκών συστημάτων της χώρας, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει συνολικά εξοπλισμό ισχύος άνω των 600MW, σε φωτοβολταϊκά στέγης ή εδάφους. Η BIG SOLAR με πρόεδρο τον Γιάννη Μπήτρο και αντιπρόεδρο και CEO τον Σταύρο Γατόπουλο, αξιοποίησε έγκαιρα την πρόσφατη άνοδο του κλάδου. Γι αυτό και αναγνωρίστηκε ως GREEK BUSINESS CHAMPION στην Τελετή Απονομής των βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2023», που διοργάνωσε για όγδοη φορά η Direction Business Network.

Το βραβείο απονεμήθηκε με κριτήρια το μέγεθος και τους ρυθμούς ανάπτυξης και βελτίωσης της κερδοφορίας. Ο Διευθυντής Πωλήσεων της BIGSOLAR κύριος Πάνος Κωτσοβίλης, παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε: «Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζουν ασφαλώς τη θεαματική αναβίωση της εγχώριας αγοράς φωτοβολταϊκών. Οφείλονται, όμως, και στην αμέριστη υποστήριξη των πελατών-συνεργατών μας, με τους οποίους καλλιεργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης επί μια δεκαπενταετία, αλλά και στη συλλογική προσπάθεια μιας ομάδας που χαρακτηρίζεται από ταλέντο, μεράκι, φιλοδοξία, όραμα και ακατάβλητη διάθεση για σκληρή δουλειά. Στην ομάδα αυτή, η συγκεκριμένη βράβευση, παρέχει μια ισχυρή ηθική τόνωση, εξαιρετικά χρήσιμη στη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλει για την επίτευξη των στόχων της».

Από το 2009 μέχρι σήμερα: Μια διαδρομή που άντεξε στον χρόνο

Σταύρος Γατόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος BIGSOLAR
Ο Σταύρος Γατόπουλος,
Διευθύνων Σύμβουλος BIGSOLAR

Η BIGSOLAR A.E. ιδρύθηκε το 2009 και δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Ενεργειακής Εξοικονόμησης, με εμπορία φωτοβολταϊκών πλαισίων καιι αντιστροφέων, συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, λαμπτήρων και φωτιστικών LED, συστημάτων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και αντλιών θερμότητας. Από το 2009 μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα «one-stop-shop» της συγκεκριμένης αγοράς, ενώ πέραν της εμπορικής δραστηριότητας, αναλαμβάνει την ανάπτυξη, μελέτη, κατασκευή και διαχείριση των αντίστοιχων πρότζεκτ.

Εξοπλισμός της, συνολικής ισχύος άνω των 600MW, βρίσκεται εγκατεστημένος, σε στέγες ή στο έδαφος, σε κάθε περιοχή της χώρας. Επιπλέον, έχει τοποθετήσει προϊόντα φωτισμού τεχνολογίας LED σε χιλιάδες βιομηχανικά συγκροτήματα, κτήρια αποθηκών, καταστήματα λιανικής, κτήρια γραφείων, δρόμους, κοινόχρηστους χώρους, και κάθε λογής ειδικά κτήρια και εγκαταστάσεις (αεροδρόμια, διυλιστήρια, λιμάνια, ναούς κ.λπ.).

Στα €32,3 εκ. ο ενοποποιημένος ισολογισμός το 2022

Από τα εμβληματικά της ο μεγαλύτερος φ/β σταθμός επί στέγης στην Ελλάδα, ισχύος 2MW, το ενεργειακό στέγαστρο του Νιάρχειου (ΚΠΙΣΝ), ισχύος 1,6MW, όπου στην εξωτερική επιφάνειά του έχουν εγκατασταθεί 5.560 φωτοβολταϊκά πλαίσια, ειδικά κατασκευασμένα για το συγκεκριμένο έργο από τη συνεργάτιδα της Big Solar, γερμανική εταιρεία Sunovation. Επίσης, ο φ/β σταθμός στις στέγες του διυλιστηρίου της Motor Oil, ισχύος 1,24MW, ένας από τους μεγαλύτερους φ/β σταθμούς αυτοπαραγωγής στη χώρα με σύμβαση ενεργειακού συμψηφισμού (Net Metering).

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της το 2022 άγγιξε τα €32,3 εκ. (μαζί με των θυγατρικών Big Solar Cyprus και ΒΙ.ΠΕΛ. Α.Ε.). Υπενθυμίζεται ότι ο καθαρός κύκλος εργασιών το 2021 είχε ανέλθει σε 16,43 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 75,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση (2020), που ήταν στα 9,37 εκατ. ευρώ.