Παροπλισμένα πτερύγια ελληνικών αιολικών πάρκων αναζητεί η ΕΛΕΤΑΕΝ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Urban Blades

You are currently viewing Παροπλισμένα πτερύγια ελληνικών αιολικών πάρκων αναζητεί η ΕΛΕΤΑΕΝ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Urban Blades

Στις 15 Ιουνίου η ΕΛΕΤΑΕΝ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας και τη συνέδεσε με την κυκλική οικονομία

Παροπλισμένα πτερύγια ελληνικών αιολικών πάρκων αναζητεί η ΕΛΕΤΑΕΝ, η οποία τίμησε όπως κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας και με την ευκαιρία, συνέδεσε τα αιολικά πάρκα με την κυκλική οικονομία.

Τη σύνδεση έκανε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Παπασταματίου. Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία Urban Blades, μέσω της οποίας επιδιώκεται η μετατροπή παλιών και παροπλισμένων πτερυγίων ελληνικών αιολικών πάρκων σε προϊόντα αστικού εξοπλισμού και έπιπλα έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η σχέση της αιολικής ενέργειας με την κυκλική οικονομία.

Στιγμιότυπο: ο Γενικός Γραμματέας Δασών Καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης στην εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ που αναζητεί Παροπλισμένα πτερύγια ελληνικών αιολικών πάρκων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Urban Blades.
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση: Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Δασών.

Τα τρία τραπέζια-δώρα από παλιά πτερύγια ανεμογεννητριών

Ο κ. Παπασταματίου ζήτησε από τις επιχειρήσεις του κλάδου να διαθέτουν στην ΕΛΕΤΑΕΝ παροπλισμένα πτερύγια, προκειμένου η πρωτοβουλία Urban Blades να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς μάλιστα, δόθηκαν ως δώρα τρία τραπέζια από παλιά πτερύγια ανεμογεννητριών.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ, απηύθυναν η Γενική Γραμματέας Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ Καθ. Χάρης Δούκας, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΔΑΠΕΠΠ κ. Γιάννης Γιαρέντης και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 450 φίλοι της Αιολικής Ενέργειας, επιχειρήσεις και μέλη της ΕΛΕΤΑΕΝ, όπως επίσης εκπρόσωποι από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο.