Εν μέσω θέρους και παραμονής …. εκλογών, η αντικατάσταση των ενεργοβόρων φωτιστικών στη Θεσσαλονίκη με νέα led

You are currently viewing Εν μέσω θέρους και παραμονής …. εκλογών, η αντικατάσταση των ενεργοβόρων φωτιστικών στη Θεσσαλονίκη με νέα led

Πάνω από 80 δρόμοι της Θεσσαλονίκης, αποκτούν περισσότερο φως και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος

Εν μέσω θέρους και βέβαια….παραμονές εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, επιταχύνεται ολοταχώς η αντικατάσταση των ενεργοβόρων φωτιστικών στη Θεσσαλονίκη με νέα led υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις περίπου έναν μήνα από την έναρξη των εργασιών και εν μέσω Αυγούστου, πάνω από 80 δρόμοι της πόλης απέκτησαν περισσότερο φως και μάλιστα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος και με εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει το 75%.

Είναι γεγονός ότι το μεγάλο έργο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντικατάσταση 10.000 φωτιστικών σε όλες τις γειτονιές, είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό. Πλην όμως, οι γνωστές δυσκολίες στις διαδικασίες και στη διαγωνιστική διαδικασία, καθυστέρησαν πολύ το έργο, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή της πόλης υπό τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα να ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς ένα τέτοιο έργο πέραν της εξοικονόμηση ενέργειας, της μείωσης του κόστους λειτουργίας και της βελτίωσης του οικολογικού αποτυπώματος που επιτυγχάνει έχει θετική απήχηση στους πολίτες.

Στο «παρά πέντε»

Τελικά, έστω και στο «παρά πέντε» της τετρατετίας, το έργο ξεκίνησε τον Ιούνιο και τρέχει πλέον με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. Η αρχή έγινε από την οδό Αναξιμάνδρου και μέσα σε έναν μήνα σε δεκάδες δρόμους σε όλη την πόλη – μεταξύ των οποίων η Γιαννιτσών, η Βούλγαρη, η Απόλλωνος, η Κηφισίας, η Μακεδονίας, η Γαμβέτα, η Μιαούλη, η Γιάννη Χαλκίδη, η Καθ. Ρωσσίδου, η Αιγαίου, η Μικράς Ασίας, η Απόλλωνος, η Επιδαύρου, η Αρτάκης, η Ανατολικής Θράκης κ.α..

Συνολικά έχουν τοποθετηθεί πάνω από 1.200 σύγχρονα φωτιστικά.

Με την αντικατάσταση των φωτιστικών στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση του κόστους λειτουργίας και η βελτίωση του οικολογικού αποτυπώματος της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα το σύστημα ηλεκτροφωτισμού αυτοματοποιείται και θα υπάρχει δυνατότητα τηλεδιαχείρισης για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και γρηγορότερη αντιμετώπιση των βλαβών.

Σημειώνεται, ότι η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030.