Στο Δήμο Φυλής μέρος του βιοαερίου της χωματερής για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

You are currently viewing Στο Δήμο Φυλής μέρος του βιοαερίου της χωματερής για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Προτεραιότητα η ενεργειακή αξιοποίηση του βιοαερίου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Στο Δήμο Φυλής θα διατεθεί μέρος του βιοαερίου του ΧΥΤΑ Φυλής για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της Α Energy για την Ενεργειακή Αξιοποίηση Απορριμμάτων και Βιομάζας στις 02/11/2022.

Αναφερόμενος στα θέματα της ενεργειακής αξιοποίησης του βιοαερίου, ο κ. Πατούλης, τόνισε ότι δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην ανάκτηση βιοαερίου και την αξιοποίηση του και ανακοίνωσε ότι η επόμενη φάση διαχείρισης του βιοαερίου του ΧΥΤΑ Φυλής θα έχει σημαντικό θετικό κοινωνικό αποτύπωμα, αποδίδοντας στην τοπική κοινωνία ένα σημαντικό μέρος της παραγόμενης ενέργειας, σε στενή συνεργασία με το Δήμο Φυλής.

Δήμαρχος Φυλής: Αναγνώριση ενός πάγιου αιτήματος

Από τη δική του πλευρά, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος παρακολούθησε την εκδήλωση, δήλωσε σχετικά:

«Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη σε σχέση με την απόδοση στην κοινωνία του Δήμου Φυλής της παραγόμενης ενέργειας από το βιοαέριο αποτελεί αναγνώριση και δικαίωση του πάγιου αιτήματος του Δήμου Φυλής.

Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με το πάρκο ηλιακής ενέργειας που δημιουργείται στη χωματερή, θα οδηγήσει σε ανακούφιση χιλιάδων νοικοκυριών από τους λογαριασμούς του ρεύματος και θα βελτιώσει τις ζωές χιλιάδων κατοίκων.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη για αυτή του τη στάση, που αποδεικνύει ότι είναι πάντα στο πλευρό του δήμου μας με έργα και όχι μόνο με λόγια και να τον βεβαιώσω ότι και εμείς είμαστε δίπλα του στον αγώνα του για ένα περιβαλλοντικά δίκαιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, που θα δώσει οριστικό τέλος στο μονόδρομο της ταφής στη Φυλή και θα οδηγήσει στο οριστικό της κλείσιμο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια, τον ΕΔΣΝΑ και τον Δήμο Φυλής για την υλοποίηση».