Στέφανος Κασσελάκης προς βιομηχάνους: Συνεχίστε να ενσωματώνετε τα κριτήρια ESG, θα επιφέρουν μεγάλη ανισότητα, τόνισε στον ΣΕΒ αναφερόμενος στο κλίμα

You are currently viewing Στέφανος Κασσελάκης προς βιομηχάνους: Συνεχίστε να ενσωματώνετε τα κριτήρια ESG, θα επιφέρουν μεγάλη ανισότητα, τόνισε στον ΣΕΒ αναφερόμενος στο κλίμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέγραψε στην ομιλία του στον ΣΕΒ την αργή απονομή Δικαιοσύνης ως πλέον σημαντικό πρόβλημα που ευνοεί τους ισχυρούς

«Συνεχίστε να ενσωματώνετε τα κριτήρια ESG, θα επιφέρουν μεγάλη ανισότητα», παρότρυνε ο Στέφανος Κασσελάκης τους βιομηχάνους, κατά την ομιλία του στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ αναφερόμενος στο κλίμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέγραψε επίσης την αργή απονομή Δικαιοσύνης ως πλέον σημαντικό πρόβλημα που ευνοεί μόνον τους λίγους και ισχυρούς, εκτίμησε ότι οι μορφωμένοι Ελληνίδες και Έλληνες θα επιστρέψουν όταν δουν νέες νοοτροπίες και επεσήμανε ότι η λέξη «εργασία» πρέπει να είναι προτροπή για «ΣΥΝ-εργασία», ένα νέο δηλαδή κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο οι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της επιχείρησης. Κατέληξε τέλος, ότι αν πέσουν οι μικρές επιχειρήσεις, τότε, οι μεγάλοι του ΣΕΒ θα βρεθούν σε «δύσκολη θέση».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Κασσελάκη στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, έχουν ως εξής: «Μετανάστευσα από την Ελλάδα έφηβος, ένας από τους χιλιάδες που επέλεξαν τον δρόμο του εξωτερικού από ανάγκη. Το κορυφαίο εξαγωγικό προϊόν της χώρας δυστυχώς είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στοίχημα, τόσο για την πολιτική, όσο και για τις επιχειρήσεις. Σε μία Ελλάδα που δεν αποκηρύσσει χαστούκια και ρατσιστικά χαμόγελα εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά, στηρίζοντας τη μοναδικότητα των εργαζομένων. Να στηρίξετε τις γυναίκες για καταγγελίες για σεξισμό. Δεν είναι λοιπόν μόνο οι απολαβές είναι και οι νοοτροπίες και οι Ελληνίδες και Έλληνες θα επιστρέψουν όταν τις δουν να αλλάζουν», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Ο μεγάλος ασθενής είναι η Δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε, ότι στην Ελλάδα ο μεγάλος ασθενής είναι η Δικαιοσύνη. «Τελευταίοι στην απονομή Δικαιοσύνης σε όλη την Ευρώπη. Για να είσαι πρώτος στη βραδύτητα απονομής Δικαιοσύνης πρέπει να το επιδιώξεις. Γίνεται εσκεμμένα γιατί έτσι ευνοούνται οι λίγοι και οι ισχυροί» και προσέθεσε: Αν οι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους δεν θα ασκήσω ποτέ καμία επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης. Ποτέ δεν θα συνδιαλλαγείτε μαζί μου για αθέμιτη ανάπτυξη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει ένα πλήρες στελεχωμένο δημόσιο με λίγη γραφειοκρατία. Οι άδειες θα εκδίδονται σύντομα και η επιχειρηματική δραστηριότητα θα διεξάγεται με απόλυτο σεβασμό για το περιβάλλον».

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι «η λέξη «κεφάλαιο» δεν είναι λέξη προς δαιμονοποίηση. Και ότι η λέξη «εργασία» πρέπει να είναι προτροπή για «ΣΥΝ-εργασία» για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στο οποίο οι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

Δεν πρέπει να καταργείται ο βάσιμος λόγος απόλυσης

«Δεν είναι δυνατόν να καταργούμε τον βάσιμο λόγο απόλυσης, ειδικά σε μία χώρα με αδύναμη δικαιοσύνη και βαθιές προκαταλήψεις. Μέχρι και οι Ηνωμένες Πολιτείες, το κέντρο του καπιταλισμού, απαιτούν βάσιμο λόγο απόλυσης και προσφέρουν θεσμικές προστασίες όχι μόνο στην απόλυση αλλά και στην πιθανή ΠΡΟΣ-ληψη», προσέθεσε.

Η κλιματική αλλαγή

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την κλιματική αλλαγή, υπογραμμίζοντας ότι εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον και παρότρυνε τις επιχειρήσεις να ενσωματώνουν διαρκώς την κουλτούρα ESG, καθώς θα εξελιχθεί στον μεγαλύτερο μοχλό ανισότητας.

Επεσήμανε επίσης ότι «αν πέσουν οι μικρές επιχειρήσεις, τότε οι μεγάλοι του ΣΕΒ θα βρεθούν σε δύσκολη θέση» και εντόπισε τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία στο εξής:«Η μεγάλη διαφορά μας από τη ΝΔ είναι ότι θεωρούμε την εργασία ως μεγάλη παραγωγική δύναμη και επιδιώκουμε κανόνες και αυστηρό έλεγχο στην αγορά εργασίας. Αυτό για σας που είστε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις είναι προς όφελος σας», κατέληξε.