Ειδήσεις για τις ΑΠΕ από την «Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων 2022»

You are currently viewing Ειδήσεις για τις ΑΠΕ από την «Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων 2022»

Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων 2022: Ενίσχυση διοικητικής υποστήριξης, αισιοδοξία ΡΑΕ για τους διαγωνισμούς 4 GW, φθηνότερη αποθήκευση, εμπλοκή Δήμων και επιχειρήσεων.

Αγαπητές φίλες, φίλοι και συνεργάτες του φόρουμ Α Energy,

Ευχαριστούμε, όλες και όλους που παρακολουθήσατε το φόρουμ «ΗΜΕΡΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη φυσική συμμετοχή άνω των 130 ατόμων, στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός» στην Αθήνα.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές συμφώνησαν, ότι η ανάγκη να επιταχυνθούν οι πράσινες επενδύσεις είναι κατεπείγουσα, καθώς τα χρηματοδοτικά μέσα υπάρχουν και τα οικονομικά οφέλη από τις ΑΠΕ, που εμπεριστατωμένα παρουσιάστηκαν, είναι προφανή.

Όπως όμως επισημάνθηκε, θα πρέπει αφενός να υπάρξει ενίσχυση των διοικητικών μηχανισμών για την υλοποίηση των σύνθετων αυτών έργων σε όλα τα επίπεδα. Αφετέρου, πρέπει να προχωρήσουν το γρηγορότερο από την κυβέρνηση, ρυθμιστικά θέματα που εκκρεμούν χρόνια όπως το ειδικό χωροταξικό για τις ΑΠΕ, επενδύσεις σε δίκτυα, να διασφαλιστούν «φθηνές» επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας και να επανασχεδιαστούν οι άμεσες προτεραιότητες στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου RePowerEU.

Ως απαραίτητη, επίσης, χαρακτηρίστηκε και η μεγαλύτερη εμπλοκή των Δήμων στις ΑΠΕ, καθώς οι Ανανεώσιμες Πηγές δεν πρέπει να είναι απέναντι στις κοινωνίες.

Σε ότι αφορά τις ανταγωνιστικές διαδικασίες της ΡΑΕ, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η Αρχή δήλωσε την ετοιμότητα και την αισιοδοξία της για τα αποτελέσματα του επικείμενου κοινού διαγωνισμού για αιολικά-φωτοβολταϊκά στις 5 Σεπτεμβρίου, καθώς ήδη οι τιμές εκκίνησης (ανώτατη τιμή) για Αιολικές εγκαταστάσεις είναι 63 €/MWh και για Φωτοβολταϊκά είναι 54 €/MWh, δηλαδή πολύ πιο χαμηλά από αυτές της αγοράς.

Βρείτε στο www aenergy.gr το υλικό από την “Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων”

Μέχρι την Δευτέρα 25 Iουλίου, θα έχει ανέβει στην ιστοσελίδα της A Energy
και στις ιστοσελίδες των συνεργαζόμενων χορηγών επικοινωνίας, ολόκληρο το σχετικό υλικό, οι σημαντικές ειδήσεις που προέκυψαν, τα δελτία τύπου, τα video, οι φωτογραφίες και τα συμπεράσματα.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν με την ενεργό συμμετοχή και την πρωτότυπη ενημέρωση που κατέθεσαν, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας – ΡΑΕ, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η Τράπεζα Πειραιώς, η ΄Ενωση Δημάρχων Αττικής, ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.), το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ – Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων, οι Δήμοι Κοζάνης και Λαρισσαίων, οΣύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά – ΣΠΕΦ, οΣύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης – ΠΑ.ΣΥ.ΦΩΣ. και άλλοι φορείς.

Για την ευγενική υποστήριξη ευχαριστούμε επίσης την ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ AEBE, την ENERGY PROFIT και την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπως επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας που ήταν το ειδησεογραφικό site Euro2day, το επίσης ειδησεογραφικό site για την αυτοδιοίκηση ΟΤΑVOICE, η ηλεκτρονική  ενεργειακή – περιβαλλοντική πλατφόρμα B2Green και το ενεργειακό site EnergyIn.