ΒΙΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εξώδικη επιστολή προς ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ και άρνηση καταβολής κοινοχρήστων

You are currently viewing ΒΙΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εξώδικη επιστολή προς ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ και άρνηση καταβολής κοινοχρήστων

Σε αδιαφάνεια και μη τήρηση του κανονισμού λειτουργίας θα αναφέρεται η επιστολή

ΒΙΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εξώδικη επιστολή προς την διαχειρίστρια ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ θα αποστείλλει την επόμενη εβδομάδα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων – Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι. Στην επιστολή, θα επισημαίνεται η μη τήρηση του κανονισμού λειτουργίας της ΒΙΠΕ και ως αποτέλεσμα, η ομόφωνη απόφαση των 150 εγκατεστημένων επιχειρήσων, να μην καταβάλλουν τα κοινόχρηστα του Δ’ τριμήνου 2022. Επιπλέον, οι εγκατεστημένοι, θα επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα που απορρέει από τους νόμους και τον κανονισμό…

ΒΙΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: εικονιζόμενος ο Λευτέρης Αραμπατζής, πρόεδρος ΣΕΒΙΠΕ
Ο Λευτέρης Αραμπατζής,
Πρόεδρος ΣΕΒΙΠΕ

Τη σχετική απόφαση, έλαβε ομόφωνα η έκτακτη γενική συνέλευση του Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι. που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα των επιχειρήσεων οι οποίες, στις 28 Δεκεμβρίου, κλήθηκαν να καταβάλλουν κοινόχρηστα Δ΄Τριμήνου 160 χιλιάδων ευρώ, έναντι 60 χιλιάδων την αντίστοιχη περίοδο του 2021 και χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνεται το κόστος ενέργειας.

Παρότι ο ΣΕΒΙΠΕ με επιστολή και σχετικές παρεμβάσεις του προέδρου του, Λευτέρη Αραμπατζή, ζήτησε άμεσα από τη διοίκηση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, η οποία διαχειρίζεται τα κοινόχρηστα, αιτιολόγηση των αυξήσεων, δεν υπήρξαν απαντήσεις.

Οι έξι συν ένας λόγοι μη τήρησης του κανονισμού

Σε συνέχεια και μέσα σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα με διαμαρτυρίες των μελών της ΒΙΠΕ, ότι δεν τηρείται από την διαχειρίστρια ο κανονισμός λειτουργίας του πάρκου, ακολούθησε η έκτακτη γενική συνέλευση και η απόφαση της εξώδικης διαμαρτυρίας.

Στην επιστολή, την οποία ήδη συντάσσει με εντολή του Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι. η Δικηγόρος κυρία Χριστίνα Κατσάνου θα αναφέρονται ανάμεσα σε άλλα, ότι ο κανονισμός λειτουργίας δεν τηρείται, ως προς την διαφάνεια, ως προς τον διαχωρισμό των δαπανών σε λειτουργικές και δαπάνες υποδομών, ως προς τον επιμερισμό όλων των δαπανών υποδομών και στα αδόμητα οικόπεδα (κυρίως απούλητα της ΕΤΒΑ), ως προς την μη ύπαρξη αναρτημένων όλων των τιμολογίων και αποδείξεων στον ιστότοπο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, ως προς την αιτιολόγηση και αποδοχή των δαπανών από αυτούς που πληρώνουν, ως προς την Επικαιροποίηση των εκτάσεων που πουλήθηκαν και δομήθηκαν, ως προς το κατά πόσον έργα υποδομής, όχι μόνον βαρύνουν τους οικοπεδούχους, αλλά επιπλέον επιβαρύνονται και με 20% αμοιβή διαχειριστή!!

Θα συνεχίσει να διεκδικεί την Αυτοδιαχείριση

Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα, οι αυξήσεις στα κοινόχρηστα δεν αποτελούν βέβαια το μοναδικό σημείο αντιπαράθεσης με την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ. Η σημερινή εξέλιξη ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης του τελευταίου νόμου για τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας των βιομηχανικών πάρκων. Μέσω του νόμου, δόθηκε στην διαχείριστρια ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ απόλυτη «ελευθερία κινήσεων», παρότι είναι μια ιδιωτική εταιρεία (ανήκει στον όμιλο Πειραιώς), δυσχεραίνοντας έτσι την προσπάθεια αυτοδιαχείρισης, στην οποία είχε προσανατολιστεί η ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, προκειμένου να διαχειρίζεται με πιο ανταγωνιστικό τρόπο τα του οίκου της.

Πάντως, όπως επίσης αποφασίστηκε στην χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση, παρά το εχθρικό όπως χαρακτηρίστηκε νέο νομοθετικό πλαίσιο, η ΒΙΠΕ Ιωαννίων, θα συνεχίσει να διερευνά την πρόθεση και το κόστος που η ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ απαιτεί ως ανταπόδοση για να πουλήσει στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων τα κοινωφελή οικόπεδα και της εκχωρήσει την διαχείριση.

Τι θα γίνει στη συνέχεια παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μαθαίνουμε ότι σε συνέχεια των αποφάσεων της χθεσινής έκτακτης συνέλευσης, η ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ περνά στην αντεπίθεση στέλνοντας και αυτή εξώδικα, απευθυνόμενα τόσο στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, όσο και στον ΠΑΣΕΒΙΠΕ – Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών, μέλος του οποίου είναι η ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.