Αθανάσιος Τσόβολος, Σύμβουλος Διοίκησης ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ: Δείχνουμε πάντα τις «πράσινες» λύσεις

You are currently viewing Αθανάσιος Τσόβολος, Σύμβουλος Διοίκησης ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ: Δείχνουμε πάντα τις «πράσινες» λύσεις
κ. Αθανάσιος Τσόβολος

Αθανάσιος Τσόβολος, Σύμβουλος Διοίκησης ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ: Δείχνουμε πάντα στους επενδυτές ότι οι λύσεις πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο πράσινες.

Η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ, βασικός υποστηρικτής της εκδήλωσης «Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων», δραστηριοποιείται στον τομέα της διέλασης αλουμινίου από το 1969 και προσφέρει τεχνολογικά προηγμένα, πλήρως πιστοποιημένα ανοιγόμενα και συρόμενα συστήματα αλουμινίου για πόρτες και παράθυρα, απλά ή θερμομονωτικά, που καλύπτουν όλες τις ενεργειακές κατηγορίες σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ. Επίσης παράγει συστήματα στήριξης για φωτοβολταϊκά πάνελ στο έδαφος, σε βιομηχανικές
και κάθε είδους οικιακές οροφές ενώ από το 2019 πρωτοπορεί στον σχεδιασμό και την κατασκευή ρυθμιζόμενης βάσης ηλιακού ιχνηλάτη (tracker), αυξάνοντας την παραγωγή ρεύματος έως και 25%.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ και Μηχανολόγος
Μηχανικός, κ. Αθανάσιος Τσόβολος, έκανε παρουσίαση με θέμα: «Συστήματα βάσεων για την μεγιστοποίηση της απόδοσης των φωτοβολταϊκών. Λύσεις με γνώμονα την περιβαλλοντική μέριμνα».

Από τα 6,5 τζίρου το 2018 στα 21 εκ. ευρώ το 2021 …

Η παρουσίαση είχε ως στόχο να παρουσιάσει την ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ, μία ελληνική εταιρεία η οποία στην ανοδική της πορεία, όχι μόνο κατασκευάζει προϊόντα που εφαρμόζονται σε «πράσινες» επενδύσεις, αλλά και η ίδια λειτουργεί και αναπτύσσεται με στόχο να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τσόβολος, «προσπαθούμε οι λύσεις που προτείνουμε να είναι πάντα φιλικές προς το περιβάλλον. Το 2018 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν 6, 5 εκ. ευρώ, ενώ το 2021 ξεπεράσαμε τα 21 εκ. ευρώ. Αυτό οφείλεται στο ότι προσανατολιστήκαμε και δείχνουμε πάντα στους επενδυτές ότι οι λύσεις πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο πράσινες. Για παράδειγμα τα προϊόντα μας στις βάσεις Φ/Β, το διπάσαλο και μονοπάσαλο σύστημα, είναι συστήματα τα οποία δίνουν λύσεις κάθε φορά για τον χώρο για το εκάστοτε project».

Μικρότερη δυνατή χρήση υλικού και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

«Στην ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ, το τμήμα των Φ/Β είναι άριστα πλαισιωμένο με μελετητές και μηχανικούς.
Προσπαθούμε πάντα το προϊόν μας να είναι προσαρμοσμένο για εκεί που ζητείται. Είτε πρόκειται για γήπεδο, είτε για χωράφι, είτε για ταράτσα. Επίσης, προσπαθούμε να έχει την μικρότερη δυνατή χρήση υλικού και την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αυτά τα εξασφαλίζουμε με τις εγγυήσεις τις οποίες δίνουμε», δήλωσε ο κ. Τσόβολος.

Αθανάσιος Τσόβολος Σύμβουλος Διοίκησης ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ
Ο κ. Αθανάσιος Τσόβολος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση «Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων 2022».

Το πρώτο ελληνικό σύστημα tracker

Το δεύτερο σκέλος αφορά τα trackers, την τεχνολογία δηλαδή του ιχνηλάτη, που παρακολουθεί την πορεία του ήλιου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη απόδοση. «Είμαστε η μοναδική εταιρεία που φτιάχνει όλο το σύστημα tracker στην Ελλάδα και κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην βιομηχανία μας. Παρατηρείται ότι όταν χρησιμοποιείται ιχνηλάτης (tracker) δικής μας κατασκευής αυξάνεται κατά 20-25% περίπου η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πλαίσιο της πράσινης έρευνας έχουμε συνεχή συνεργασία με το ΕΜΠ. Από τη δική μας πλευρά δε, διαθέτουμε ένα τμήμα μελετών, πολυπληθές και επιστημονικά καταρτισμένο, που μελετά και σχεδιάζει προϊόντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης».

Εξαγωγές σε 27 χώρες

Πέρα από τις βάσεις για φωτοβολταϊκά η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ παράγει με την ίδια περιβαλλοντική προσέγγιση και τα προϊόντα του αρχιτεκτονικού προφίλ προκειμένου να παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις. Στην παρούσα φάση, όπως ανέφερε ο κ. Tσόβολος, η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ πραγματοποιεί εξαγωγές σε 27 χώρες και η σταθερή εξαγωγική της πορεία αποδεικνύει την ποιότητα των προϊόντων και την ανταγωνιστικότητά της.

Στη σημαντική εξάλλου ανάπτυξη των οικονομικών δεικτών της εταιρείας σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας τα τελευταία 5 χρόνια, συμβάλλει και η εγγύηση του χρόνου ζωής των προϊόντων της, όπως επίσης και η εξασφαλισμένη ανακύκλωση των υλικών που τα συνθέτουν.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε το βίντεο της ομιλίας του κ. Τσόβολου.