Η Αλεξάνδρα Σδούκου, απαντώντας σε ερώτηση του Πάρι Κουκουλόπουλου, επιβεβαίωσε ότι η τηλεθέρμανση Κοζάνης θα συνεχίσει τη λειτουργία της και αυτόν τον χειμώνα
Δέσμευση ΥΠΕΝ για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη και μετά την παύση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων: Την επιβεβαίωσε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου.
«Ρητά και κατηγορηματικά δεν υπάρχει καμία απολύτως απόφαση που δεν διασφαλίζει σήμερα την θέρμανση των κατοίκων. Παρακαλώ αυτή την δέσμευση να την μεταφέρετε κι εκ μέρους μου και εκ μέρους του υπουργείου της κυβέρνησης στους συντοπίτες σας», ανέφερε η κα. Σδούκου, απευθυνόμενη στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή. Για να προσθέσει, ότι η τηλεθέρμανση Κοζάνης θα συνεχίσει τη λειτουργία της τηλεθέρμανση και αυτόν τον χειμώνα και ότι οι κάτοικοι θα έχουν τηλεθέρμανση για όσο χρόνο χρειάζεται, μέχρι να διασφαλιστεί η λειτουργία των τηλεθερμάνσεων και μετά την παύση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων.
Προηγουμένως, ο κ. Κουκουλόπουλος είχε σημειώσει ότι σήμερα, εκατό χιλιάδες κάτοικοι της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, περιμένουν εναγωνίως τις απαντήσεις και τις δεσμεύσεις του υπουργείου για τηλεθέρμανση. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης και τις επιπτώσεις που θα έχει στην περιοχή, δεδομένου ότι «πενήντα μήνες από την ημέρα που έγινε η εξαγγελία του χρονοδιαγράμματος απολιγνιτοποίησης από τον πρωθυπουργό από το βήμα του ΟΗΕ, δεν έχει μπει στην περιοχή μια πέτρα πάνω στην άλλη, δεν έχει γίνει τίποτα, για να προετοιμάσει η περιοχή το μέλλον της».
«Για εμάς, η απολιγνιτοποίηση δεν είναι ένα καπρίτσιο, δεν είναι μια εμμονή, δεν είναι μια παραξενιά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη», απάντησε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι είναι το πρώτο και διαχρονικά το μόνο ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, παραγωγικής ανασυγκρότησης, κοινωνικής ανάταξης, περιβαλλοντικής αναβάθμισης για τη δυτική Μακεδονία, το όραμα, αν θέλετε, της χώρας το 2050 που πρέπει να φτάσουμε». «Καταφέραμε», ανέφερε επίσης η κ. Σδούκου, στην προηγούμενη θητεία «να διεκδικήσουμε και να πάρουμε 1,6 δισ. ευρώ και να τα χρησιμοποιήσουμε, αυτή τη στιγμή, για τις ανάγκες της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης».