Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της ΕΕΔΣΑ με θέμα την Ενεργειακή Αξιοποίηση Στερεών Αποβλήτων

You are currently viewing Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της ΕΕΔΣΑ με θέμα την Ενεργειακή Αξιοποίηση Στερεών Αποβλήτων

Η ΕΕΔΣΑ είχε ενεργό συμμετοχή στην πρόσφατη Έκθεση Forward Green, συνδιοργανώνοντας με την HELEXPO ΔΕΘ Α.Ε., ημερίδα με θέμα την Ενεργειακή Αξιοποίηση Στερεών Αποβλήτων.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στους χώρους της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Ιουνίου και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολυάριθμων επισκεπτών της Έκθεσης, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές. Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση των βασικότερων μεθόδων για την ενεργειακή αξιοποίηση διαφόρων ρευμάτων στερεών αποβλήτων στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας.

Οι θεματικές τις ημερίδας:

  • Αναερόβια Χώνευση Βιοαποβλήτων: τροφίμων / πρασίνων / γεωργοκτηνοτροφικών κλπ Δυνατότητες αξιοποίησης βιοαερίου, χρήση υπολείμματος ως κομπόστ, προοπτικές καινοτόμων εφαρμογών όπως υδροθερμικής ανθρακοποίησης.
  • Ενεργειακή Αξιοποίηση Βιομάζας: γεωργικής, κτηνοτροφικής, δασικής, κλαδέματος / καθαρισμού κήπων, κλπ
  • Χωροθέτηση μονάδων, δυνατότητες αεριοποίησης, έμφαση σε περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα κλπ
  • Ενεργειακή Αξιοποίηση & Συν επεξεργασία αποριμματογενών καυσίμων: εναλλακτικών & ενεργειακών υπολειμμάτων, ιλύος κλπ
  • Ο Ρόλος της εγχώριας ενεργοβόρου βιομηχανίας, η συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού Θερμότητας, οι τεχνικοοικονομικές και περιβαλλοντικές προϋποθέσεις κλπ

Διαβάστε το πλήρες Δελτίο Τύπου της ΕΕΔΣΑ, εδώ: